Biorazgradivi otpad iz kuhinjaAkcija!
Što je biorazgradivi otpad?
Biorazgradivi otpad je otpad od pripreme i proizvodnje hrane poput voća, povrća, čaja te termički obrađene hrane.
Biootpad ili kuhinjski otpad
Nastaje u kućanstvima, restoranima, hotelima i drugim objektima u kojima se priprema hrana. Drugi naziv za biorazgradivi otpad je još BIOOTPAD ili KUHINJSKI OTPAD.
Odvoz i zbrinjavanje biorazgradivog otpada
Biorazgradivim otpadom iz kuhinja i kantina (kuhinjski otpad, ostaci hrane, napoj, pomi) ključnog broja 20 01 08 mora se manipulirati sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom.
Da bi se to postiglo, Ka-plus Vam osigurava sljedeće:
» nepropusne spremnike označene ključnim brojem otpada,
» preuzimanje, odvoza i zbrinjavanje otpada,
» čišćenja spremnika te redovitu zamjenu punih spremnika praznima,
» izradu i ovjeru prateće dokumentacije,
» izuzetno povoljne cijene i uvjete plaćanja,
» Ugovor o suradnji na prikupljanju, prijevozu i zbrinjavanju biorazgradivog otpada uz predočenje potvrda i dozvola izdanih od strane nadležnih tijela, koji Vama garantiraju zakonsku sigurnost,
» besplatnu edukaciju za Vaše djelatnike.
Ostaci od hrane ne smiju se odlagati u spremnike za miješani komunalni otpad kao ni bacati u sustav odvodnje!
NOVOST RUJAN 2019.
Koje su obveze ugostitelja?
Prema Zakon o održivom gospodarenju otpadom te Pravilniku o gospodarenju otpadom, obavljanjem turističko ugostiteljske djelatnost ili djelatnosti pripremanja i posluživanja hrane i pića dolazi do nastanka raznih vrsta ambalažnog otpada, komunalnog otpada, glomaznog otpada, ee otpada te opasnog otpada.
Sav otpad mora se razdvajati na mjestu nastanka te predavati ovlaštenim tvrtkama na zbrinjavanje.